Юрій Щербик презентував свою книгу “На лінії невидимих фронтів”” в Нововолинській ЦМБ

Березень 2, 2017

У перший день весни, у вщент заповненому  приміщенні читального залу центральної міської бібліотеки, нововолинці та гості молодого шахтарського міста познайомились з книгою волинського барда, воїна та волонтера  Юрія Щербика «На лінії невидимих фронтів».

img_1086

 Щоб переглянути фотозвіт презентації натисніть

    Зі слів автора: про що ж книга « На лінії невидимих фронтів»?
Одним реченням з вісьмома пунктами постараюсь розповісти про що ця книга, у якій відповідно – 8 розділів.

Вважаю, що варто:
1) знайшовши свою справу, заняття до душі – знайти себе;
2) і у дорослому віці зберегти дитячу безпосередність;
3) протистояти злу;
4) бути небайдужим до проблем суспільства і ближнього;
5) не боятись відстоювати свою точку зору, навіть якщо для цього доведеться йти проти того ж суспільства та стати «білою вороною»;
6) сумніватися та шукати відповіді на запитання, пам’ятаючи, що «все пізнається в порівнянні»;
7) прийняти істину, якою ділиться з нами Бог;
8) у кінці дня чи по завершенню справи – робити висновки та йти далі…

Ю. Щербик.

img_1099

Презентація ще не розпочалася, а у дружнього трудового колективу міської центральної бібліотеки приємні турботи – де ж знайти ще стільців, щоб створити присутнім комфортні умови для знайомства з волинським бардом, воїном, волонтером, людиною, яка особистим прикладом пропагує здоровий спосіб життя.

img_1110

Автор сценарію  і ведуча заходу, директор центральної бібліотечної системи міста каштанів (Нововолинська), Світлана Іванівна Кухарук познайомила глядачів з автором. Звичайно ж у перший весняний день присутні отримали задоволення від почутої пісні про весну в авторському виконанні.
Р. S. Звіт про презентацію на блозі Нововолинської міської центральної  бібліотеки
http://bibliotekaru2013.blogspot.com

img_1119

Під час виконання Юрієм пісні “Сльози радості” були ті радісні сльози і в присутніх у залі, і у героїв документального сюжету, що одночасно демонструвався на великому екрані… Відео про зустріч матерів, рідних, друзів, волонтерів… з демобілізованими героями-захисниками.
“Сльози радості”.

img_1123

У глибині залу скромно сиділи ветерани волонтерського руху, учні 8-го Б класу Нововолинської ЗОШ№6 разом зі своїм класним керівником Ларисою Іванівною Шимчук. Юрій Щербик у складі 72-ї ОМБР, у Гранітному, перші подарунки від них почав отримувати ще у 2014-му році, коли юні волонтери навчались в шостому класі. Так сталося, що один із чотирьох літературних волонтерів (безкоштовно, від щирого серця, допомагали як літературні консультанти Юрію Анатолійовичу лучани Лукія Василевська, Валерій Гнатюк та кращі в нашому місті фахівці в питаннях літературного редагування, нововолинці Іван Пукля та Світлана Костюк) волонтерську справу з учнями продовжує директор Нововолинської ЗОШ №6, поет, автор багатьох власних збірок, Іван Іванович Пукля.

Щоб  дізнатись детальніше Історією  прапорів – звідки і чому вони на презентації, натисніть ТУТ.

img_1159

Приємно отримати історичний прапор представникам Нововолинської школи №6, а особливо учениці 8-го Б класу Марії Суровій з рук двох Валеріїв – волонтера Кутстака і побратима Юрія Щербика, Марійчиного тата, Сурового, відомого за позивним «Грозний».

img_1163

Випускник ЗОШ №4  Валерій Суровий з радістю передав прапор, підписаний героями для його рідної школи, присутнім на заході учням школи ім. Т.Г.Шевченка.

img_1196

Друг автора, поет з Луцька – Валерій Гнатюк (автор шести книг), що як літературний консультант допоміг Юрію у роботі над книгою.

img_1200

Іван Пукля, як літературний консультант  висловив свої поради та рекомендації Юрію Щербику,  як автору і одночасно редактору книги.

img_1210

Голова літературно-мистецької вітальнії “Мамина криниця” Ярослав Григорович Гиць, автор багатьох поетичних збірок.

img_1224

Спільне фото учнів двох Нововолинських шкіл з автором і його побратимами та друзями-волонтерами.

img_1229

Автограф на пам’ять педагогу, волонтеру – Наталії Леонідівні Савчук.

img_1233

Автору приємно було почути позитивні відгуки про книгу від депутата Нововолинської міської ради  – Віктора  Ромашевського.

img_1237

Поряд з автором дві чарівні волонтерки: його мама, – Щербик Марія Іванівна, та Юля Жук – учениця Нововолинської загальноосвітньої школи №6, чия дружба з автором розпочалася з її листа солдату, який у зоні АТО потрапив у руки Юрія…

img_1239

Презентація СУПЕР – настрій  СУПЕР-СУПЕР!!!

P.S.  Придбати книгу «На лінії невидимих фронтів» за посиланням superua.com.ua

Кошти від реалізації направляються у волонтерські об’єднання Нововолинська і Луцька для закупівлі необхідного захисникам України на СХОДІ.

Оновлено: Березень 1, 2018