Нововолинській ЦМБ через ОМ 7МБ від 24 ОМБР (із м. Попасна) ПОДЯКА!!!

Серпень 24, 2017

подяка 2

20.08.2017 року до Нововолинської центральної міської бібліотеки завітали волонтери Нововолинського центру допомоги військовослужбовцям  ОМ 7МБ Костянтин Франчук, Наталія Савчук, Софія Цибульська та гості з Яворова, військовослужбовці 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Вони  передали ПОДЯКУ від командування та особового складу одного з кращих військових підрозділів ЗСУ трудовому колективу  на чолі з директором Кухарук Світланою Іванівною та користувачам відділу обслуговування  дошкільників  та учнів 1-9 класів Нововолинської центральної міської бібліотеки.

Пропонуємо переглянути звіт від ради центру об’єднання волонтерів НЦДВ та 51 світлину з архіву ОМ 7МБ (2014 – 2017)

IMG_6395

1

Чудового сонячного недільного дня в приміщенні Нововолинської центральної бібліотеки почали святкування 26 річниці з дня проголошення Незалежності України заходом  “Україна – держава свободи і єдності”. Ведуча заходу, бібліотекар Оксана Дубенчук розповіла про події, які відбувалися в Україні  від 1991 до 2017 років в досить оригінальній формі: інформація подавалась разом з підібраними відеоматеріалами до всіх знакових подій цього періоду. Закінчувалась медіагодина подіями тривожного сьогодення. Події двадцятип’яти, двадцяти, та й десяти річної давнини сприймаються вже як історія, спокійно, а сьогодення причетні з великим хвилюванням. Уважно з затриманим подихом слухали присутні розповідь  офіцера відділення морально-психологічного забезпечення 24-тої окремої механізованої бригади, яка з перших днів війни разом з  Володимир-Волинською 51-шою а потім 14-тою  на захисті Державного суверенітету на сході України, Олександр Шапоренко. Наталя Савчук зачитала текст ПОДЯКИ-вдячності трудовому колективу  на чолі з директором Кухарук Світланою Іванівною та користувачам відділу обслуговування  дошкільників  та учнів 1-9 класів Нововолинської центральної міської бібліотеки від командування та всього особового склад 24 окремої механізованої бригади висловлює щиру вдячність  за Ваш щедрий благодійний внесок. Костянтин Франчук вручив подяку за підписом начальник протиповітряної оборони військової частини А0998 Ю.А.Бутко. представнику від трудового колективу Оксані … .Ще в 2015-му році місцевий поет-волонтер присвятив Юрію Анатолієвичу один із віршів (який вірш, на той час командир дивізіона, знає)  надрукованих у його збірці “І знову опустився лист”. Можливо хтось  скаже, що наступні слова дрібниця, а для нас показник людяності, патріотизму, вдячності за добро. Після повернення зі сходу пан Олександр у свій відпуск приїхати в молоде  місто Нововолинськ щоб подякувати від своїх побратимів і особисто людям, які підтримували більше трьох років бойовий підрозділ на передовій. Приклад гарний наслідування людьми з повноваженнями від народу, державними службовцями і … .

2-8

Учні недільної школи при храмі Святої Покрови Божої Матері з нетерпінням чекали гостей з Яворівської бригади пісня недільного Богослужіння. З  причини від них не залежної (причина описана в попередньому звіті) військові прибули до Нововолинська пізніше. За дорученням однокласників недільної школи,двоє з яких були присутні на заході разом з Софійкою, Софія Цибульська подякувала командуванню і особовому складу 24 ОМБР, в тому числі присутнім учасникам бойових дій добродійці Галині і пану Олександру і прочитала вірш у авторському виконанні.

IMG_6446

9

Відеовірш у авторському виконанні Софії Цибульської, м. Нововолинськ

Колективне фото-вдячність учасників заходу героїчній бригаді, яка з 24.08.2017 року отримала офіційну назву 24 окрема механізована бригада імені короля Данила.

IMG_6466

10

Представники трудового колективу, користувачі центральної міської бібліотеки, учні недільної школи, волонтери НЦДВ ОМ 7МБ і учасник бойових дій з самою мирною професією у ЗСУ добродійка Галина привітали всіх громадян України і їхніх друзів з наступаючими святами Днем Державного Прапора України, Днем Незалежності України і наступившим 20.08.2017 р. 47 днем народження Олександра Олексійовича Павлюка, одного з героїв художньо-документальної книги “Незламні герої” (командир 24 ОМБР 2010-2015 р.р.). До привітань БАТІ приєднуються учасники бойових дій 51 ОМБР 1-шої, 2-гої, 3-тьої і 4-тої мобілізації, які захищали Україну в складі 24 ОМБР. Пам’ятають і дякують за Лутугино (детальніше про Лутугинське кільце в одній з наступних публікацій, поки що сумної через байдужість … і … …волинян історії про демобілізованого героя, командира відділення 51 ОМБР, пойшовшого випробування Славянськ, поблизу Ямполя, Лесичанськ, Лутугино, Волнухіно, Дмитрівка …)

Бажаємо і Вам і нам ЗЛАТА літ 100 і більше в радості, при доброму здоров’ї, в мирі жити з гідністю, в демократичній, квітучій країні – Україні!

УКРАЇНА – ЦЕ  МИ РАЗОМ!

IMG_6474

11

 В об’єднанні волонтерів НЦДВ з перших днів війни з відповідальністю віднеслися  до одного з семи напрямків  діяльності центру “підняття бойового і патріотичного духу у військових підрозділах”.

Першими почали з домашніх бібліотек приносити в центр книги на патріотичну, історичну і дитячу тематики волонтери ОМ 7МБ, першорухівці і репресовані.

Пам’ятається  початок бойових дій, а місцевий поет Анатолій Поліщук приніс в центр свої поетичні збірки: для дітей “Сонячний зайчик” більше 100 книг, “Спасибі людям за Майдан”, “Неоголошена війна” по декілька десятків  екземплярів кожної поетичної збірки, а також “І знову опустився лист” більше 100 книг.

IMG_4411

12

Зосередженно  з великою відповідальністю перебирав книги у власній бібліотеці, щоб кожна відправлена на передову книга принесла якомога більше користі відомий в місті дисидент, першорухівець, заступник голови міської організації ВГО Українська Народна Рада, краєзнавець, волонтер Зосим Колбун.

IMG_7832

13

Серед перших був також і Іван Федорович Пона, людина, яка пройшла сталінські табори, відомий в місті шанувальник книги, може продекларувати на пам’ять  тисячі і тисячі віршів

IMG_4515

14

І ось настало  5 лютого 2015-го року. В Нововолинській центральній бібліотеці оголошена акція “Подаруй книгу бійцям АТО“.  До справи долучились фахівці книжкової справи Світлана Кухарук, Ірина Губерук, Ніна Єдинак, Антоніна Костилева та інші працівники закладу, а отже також користувачі бібліотеки. Особливи вклад внесли юні патріоти – користувачі відділу обслуговування дошкільників та учнів  1-9 класів.

IMG_3172

15

Пропонуємо переглянути історичні світлини маленьку частинку з тих добрих справ, до яких причетні працівники центральної бібліотеки, юні та дорослі користувачі закладу і не тільки.

16-22

Великий досвід в просуванні книги до читача, професіоналізм, особисті знайомства з авторами і сусідство приміщень, ЦМБ проспект Дружби 17, НЦДВ проспект Дружби 19 – додаткові можливості для формування бліндажних бібліотек. Як приклад підбірка книг на 24, 14, 93 ОМБР з авторськими побажаннями від поета, письменника, засновника видавництва «Український пріоритет»,  патріота України, першорухівця, депутата Верховної Ради України першого скликання, причетного до написання Декларації про державний суверенітет України (16.07.1991 р.) і тексту акта проголошення Незалежності України (24.08.1991 р.) Володимира Федоровича Шовкошитного.

23-29

За кожною бліндажною бібліотечкою стоять конкретні військові, а коли оцінює важливість книги на передовій командир, ефективнісь віддачі збільшується кратно. На світлині, на той час ( 2014 рік) командир роти танкового батальйону 24 ОМБР, один з героїв книги “Незламні герої” Юрій Мадяр з книгами “Нововолинськ: історія у національно-демократичному та духовному вимірах 1989 – 2000 р.р.” від волонтерів НЦДВ ОМ 7МБ ЧЕСТЬ, ГІДНІСТЬ, ПЕРЕМОГА і книга “Сила, відвага, честь” від партнерів Нововолинського центру, Харківських волонтерів, які більше півтори сотні разів їздили з допомогою бійцям на передову, а назви своєму об’єднанню ще не було часу придумати.

default5

30

Тисячі принесених книг потрібно передивитись, при необхідності підклеяти, роздруковані з віршами надписи порозрізати, понаклеювати на обкладинки, організувати надписи з дитячими побажаннями.

31-37

Відсортирувати книги, занести в центр допомоги, приготувати коробки, а частенько обійти магазини і бувало випросити пусті коробки (їх же можна здати в макулатуру і отримати гроші), підготувати до відправки. І візьміть до уваги, що Костянтину за станом здоров’я лікарі рекомендують піднімати не більше трьох кілограмів.

38-44

Варто згадати добрим словом і волонтерів клубу “Патріот” ЗОШ №7 м. Нововолинськ, і школярів, які приносили листівки, книги в приміщення НЦДВ і обов’язково тих хто доставляв допомогу до адресату в Луганській і Донецькій областях: волонтери НЦДВ Валерій Курстак, Андрій Гаць, Олександр Мазурок, Юрій Щербик та інші, трудовий колектив перевізника “Нічний експрес” на чолі з директором підприємства і керівником Нововолинського відділення Ольгою Буторіною, волонтери з Яворова Наталя Канюка, Ольга Фомкіна, Марія  Прокоповець та інші, волонтери з Харкова Ніна Немировська, Тетяна Філоненко, Ольга Рубцова, Юлія Смагіна та інші.

45-51

Далі буде …

Оновлено: Листопад 28, 2017