Від 24 ОМБР (м.Попасна) через ОМ 7МБ першому храму Нововолинська ПОДЯКА!!!

Серпень 22, 2017

подяка

20.08.2017 року до першої в нашому місті української православної церкви храм Святої Покрови Божої Матері завітали волонтери Нововолинського центру допомоги військовослужбовцям  ОМ 7МБ Костянтин Франчук, Наталія Савчук, демобілізовані учасники бойових дій в зоні АТО та гості з Яворова, міста постійної дислокації легендарної ЗАЛІЗНОЇ бригади, учасники бойових дій, кадрові військовослужбовці 24 ОМБР імені Данила Галицького. Вони  передали ПОДЯКУ від командування та особового складу одного з кращих військових підрозділів ЗСУ юним патріотам і парафіянам храму.

Пропонуємо переглянути звіт та 47 світлин з архіву ОМ 7МБ (2014 – 2017) від ради центру об’єднання волонтерів НЦДВ.

Після закінчення Богослужіння настоятель храму отець Володимир Зоренний привітав прихожан з воскресним днем, післясвятом Преображення Господнього, наголосив на важливості нашої молитви за захисників нашої держави, за Україну та нагадав присутнім про їхні добрі справи з підтримки захисників державного суверенітету України. Він особливо подякував юним патріотам, учням недільної школи при храмі Святої Покрови Божої Матері, та передав їм вітання від голови ради об’єднання волонтерів НЦДВ Валерія Курстака, а також запросив гостей до слова подяки парафіянам церкви.

IMG_6322

1

Діти з народження люблять своїх батьків, батьківську хату, де народились Тому перші слова  вдячності були спрямовані юним патріотам – вихованцям недільної школи. Наталія Савчук вручила їм солодкі подарунки від волонтерів НЦДВ та військових 24 ОМБР. Софії Цибульській, вихованці школи, що приймала солодкі дарунки, здібній школярці і волонтерці, автору патріотичних віршів, надісланих бійцям на передову, і запропонувала цукерками “Вечірній Київ” поласувати вже на першому уроці нового навчального року в школі при храмі.

IMG_6339

2

За дорученням начальника протиповітряної оборони бригади Юрія Бутка Наталя Савчук зачитала побажання

ПОДЯКА

парафіянам храму Святої Покрови Божої Матері міста Нововолинськ, Отцю Оресту Піджарко та його вихованцям, учням недільної школи.

   Командування та весь особовий склад 24 окремої механізованої бригади висловлює щиру вдячність за Ваш щедрий благодійний внесок.

Ваша підтримка свідчить про те, що Ви чудово розумієте економічні негаразди в яких опинились Збройні Сили України і не хочете залишатись осторонь цих проблем.

Ми раді, що у Вашому обличчі знайшли чуйних, дивовижних людей, які дають можливість підвищувати бойовий дух військовослужбовців та відчувати себе потрібними українському народові.

Високо цінуємо Ваші вчинки, які можуть реально і суттєво зміцнити бойовий потенціал підрозділів Протиповітряної оборони нашої військової частини.

З повагою

Начальник протиповітряної оборони військової частини А0998 Ю.А.Бутко.

IMG_6330

3

Подяки, надіслані військовими 24 ОМБР з міста Попасна Луганської області отримав волонтер НЦДВ ОМ 7МБ Констянтин Франчук. Йому  і вручати заслужені нагороди.

IMG_5608

4

ПОДЯКА Констянтином Олександровичем вручена представнику недільної школи Софії Цибульській, голові парафіяльної ради Віктору Сайчуку і настоятелю храму Святої Софії Божої Матері о. Володимиру Зоренному в присутності парафіян-благодійників

IMG_6341

5

IMG_6353

6

На передодні дня вручення подяки голова оргкомітету із відзначення 25-тої річниці першої Літургії Божої в Храмі Святої Покрови Божої Матері 14.10.2017 р., найвідоміший в місті краєзнавець, волонтер НЦДВ ОМ 7МБ Зосим Колбун отримав поради і благословення на добрі справи (підготовчі роботи з відзначенню ювілею і вручення подяк від 24 ОМБР в Хресто-Воздвиженській церкві та храмі Святої Покрови Божої Матері) від  єпископа Володимир-Волинського і Турійського УПЦ КП владики Матфея.

IMG_6257

7

 Мав бажання передати слова вдячності та розповісти парафіянам про важливість їхньої допомоги  офіцер відділення морально-психологічного забезпечення  Яворівської ЗАЛІЗНОЇ 24-тої окремої механізованої бригади, яка з перших днів війни разом з  Володимир-Волинською 51-шою (пізніше перейменовану на 14 ОМБР) стала на захист Державного суверенітету на сході України Олександр Шапоренко

Але сталося не так як гадалося. Несподівано у Львові скасували потрібний нам  рейс до Нововолинська і представники 24 ОМБР не встигли вчасно потрапити на зустріч з парафіянами. Слова вдячності передав Олександр Володимирович настоятелю храму о. Володимиру і голові парафіяльної ради Віктору Григоровичу. Відбулася змістовна, конструктивна розмова щодо наступної співпраці між парафіянами храму, волонтерами і військовослужбовцями Яворівської бригади. Згадали високий професіоналізм  керівного і всього особового складу бригади на сході України в 2014-2017 роках, також іменинника, Олександра Павлюка, який керував бойовим з’єднанням 2010-2015 р.р., а в цей день святкував свою 47 річницю від дня народження. Сотні волинян, мобілізованих в чотирнадцятому році (прикомандированих з 51 ОМБР в 24 ОМБР) вдячні йому та його бойовим побратимам-офіцерам за збережені їхні життя під час Лутугинського кільця.

IMG_6370

8

Колективне фото на згадку, Світлина-підтвердження домовленностей подальшої тісної співпраці до перемоги і  миру з гідністю: парафіян, в особі голови парафіяльної ради В.Г. Сайчука, об’єднання волонтерів НЦДВ, в особі представника НЦДВ ОМ 7МБ К.О. Франчука, настоятеля храму о. Володимира Зорянного і від 24 ОМБР  О.В. Шапоренка.

 

IMG_6377

9

Пропонуємо переглянути історичні світлини маленьку частинку з тих добрих справ, що зробили учні недільної школи, їхні батьки, парафіяни храму і не тільки.

Останні вісім років отець Орест Піджарко керував недільною школою при храмі Святої Покрови Божої Матері, як викладач-вихователь навчав дітей Божого слова, ознайомлював із Святим писанням, навчав духовності, основ християнської моралі, православного віровчення, першочерговості моральних цінностей. І коли нависла загроза над Україною сам долучився до волонтерської діяльності в НЦДВ

IMG_8223

10

З перших днів неоголошеної війни очільник школи разом зі своїми вихованцями з розумінням поставились і активно долучились  до напрямків діяльності Нововолинського центру допомоги військовослужбовцям підняття  бойового і патріотичного духу військовослужбовців  і сприяння наданню  моральної підтримки дітьми з різних регіонів дітям військовослужбовців та дітям які проживають в зоні проведення антитерористичної операції

До чотирьох ікон, благодійно подарованих парафіянами на схід  в капличку танкового батальйону 24 ОМБР Святої Покрови Божої Матері  була придбана … (імен не вказуємо тому що коли ліва рука дає, права не повинна про це здогадуватись) ще ікона Покрови Божої Матері. Освячена в Нововолинських Свято-Михайлівському, отцем Михайлом, та Свято-Покровському, отцем Орестом, храмах, настоятелем двох храмів:Яворівському храмі Почаївської ікони Божої Матері  і в церкві Святої Покрови Божої Матері с. Старий Яр  і з рук  отця Володимира Кобзяка передана в надійні руки заступника командира танкового батальйону, одного з героїв художньо-документальної книги “Незламні герої” Юрія Мадяра.

В центрі допомоги військовослужбовцям за адресою м. Нововолинськ, проспект Дружби 19 парафіяни храму Святої Покрови Божої Матері з отцем Орестом Піджарко , Хресто-Воздвиженської церкви разом з отцем Віталієм Голяном та сім”я Бишуків з  чудовим настроєм підготували позитивну несподіванку для бійців 14 ОМБР і  24 Омбр до свят Стрітення Господнього і Дня закоханих домашні українські страви і ще дещо. Хто з героїв коштував, той і знає. П”ять годин колективної праці під спів українських народних пісень, ніч роботи морозильних камер і дякуючи перевізнику СУПЕР “Нічний експрес” та волонтерській поїздці Валерія Курстака (с-ще Благодатне м. Нововолинськ) та Андрія Гаця (с.Зубильне, Локачинський р-н) смаколики на передовій зкуштували вчасно. Це був самий вдалий старт традиційної СУПЕР гри “Подаруймо мамі радість” (від Дня закоханих граємо та святкуємо День матері з ЗАХОДУ до СХОДУ разом) за історію проведення гри з 2012-го року.Та на стільки вдалим для дітей Слобідської України, що гголовні призи на День матері в Україні були відправленні з Нововолинська переможцям з славного історичного населенного пункту Байдівка що на Луганщині. Часткова заслуга в прекрасному результаті однодумців оргкомітету з 24 ОМБР, бригади, яку Нововолинські діти вже давно назвали “ЗАЛІЗНИЙ ДУХ – ЗАЛІЗНА ВОЛЯ і добре серце патріотів”.

Нехай вибачає волонтерам ОМ 7МБ отець Орест за те, що не виконали прохання отця – його не фотографувати. Історію правдиву пишемо самі (досить читати придуману нашу історію чужинцями). Вісім років людина присвятила Нововолинському храму і парафіянам і гарні його справи у пам”ті для нащадків хай залишуться.

Чи легко стати волонтером? Для Софії Цибульської – легко. Приклад від Софійки: написала щирі вірші на патріотичну тематику, В НЦДВ взяла книгу-порадник офіцерам по роботі з особовим складом “Будьмо здорові!”, видану місцевим видавництвом ВКФ “Мрія”, переписала свої вірші на обкладинці порадника, освятила книгу в храмі і передала через земляка-героя його командирові.

IMG_3309

41

Нововолинська автостанція. Софійка через нововолинця, учасника бойових дій з травня 2014-го року в складі 24 ОМБР Олексія Гребенюка передає книгу його командирам в танковий батальйон. Та й земляку, Олексію Анатолійовичу, приємно. Приїхав додому, одружився і по дорозі до місця дислокації підрозділу доставив волонтерську допомогу від школярки до місця призначення

IMG_3319

42

В День Дванадесятого свята Преображення Господнього парафіяни храму Святої Покрови Божої Матері під час освячення плодів.

IMG_6288

43

IMG_6299

44

Подяка на СХІД від оргкомітету проекту «СУПЕР РОДИНА – ЄДИНА Україна»

за кращі результати учнів в проекті 2016 – 2017 навчального року серед шкіл – учасників до відправки готова. .

IMG_6554

45

Гості з Яворова оглянули приміщення НЦДВ і уважно вислухали про справи волонтерські розповідь від Костянтина. Через дорогу від центру допомоги, в приміщенні Нововолинської центральної бібліотеки готувались до початку заходу “Україна – держава свободи і єдності” і не здогадувались про вручення нагороди їм від 24 ОМБР. Іінформація про зустріч – в наступному дописі.

IMG_6491

46

Голова ради об’єднання волонтерів НЦДВ Валерій Курстак встиг повернутись до Нововолинська з ділового відрядження лише після завершення заходу в бібліотеці. Після спілкування  з військовослужбовцями фото на пам’ять.

IMG_6552

47

Перщий захід 20.08.2017 завершений. Захід 47-47-47…

Далі буде…

Оновлено: Листопад 28, 2017