День Героїв Небесної Сотні. Пам’ятаємо. с.Вербівка

Лютий 22, 2018

00

20.02.2018-го року і в малих, і у великих населених пунктах  Україніи гідно вшанували Героїв Небесної Сотні. Координатори волонтерських об’єднань з Харкова та Нововолинська   вдячні педагогічному колективу Вербівської ЗОШ  І-ІІІ ступенів    на чолі з директором Нікуліною Аллою Вікторівною  за вагомий внесок у формуванні національно-патріотичної свідомості школярів. Пропонуємо переглянути світлини  із заходу «Меч Арея у твоїх руках» та допис від заступника директора  Вербівської ЗОШ І-ІІІ  Балаклійської районної ради Харківської області Олени Олександрівни Лисенко.

  Історія будь-якого народу містить періоди і дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Саме такою датою є 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні. З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності та АТО на сході України,  у  Вербівськії ЗОШ І-ІІІ ст.  відбувся захід «Меч Арея у твоїх руках».

.    Для віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли  національні інтереси, в актовій залі школи зібралися учні, вчителі, працівники школи, жителі села. Почесними гостями стали сільський голова  Скринник О.О., його заступник  Одерій В.І., депутат Вербівської сільської ради Мартинова Т.Д., отець Михаїл та мама випускника школи Баламута Романа (30.09.1983-26.08.2015), учасника бойових дій АТО, який з грудня 2014 по березень 2015 р. захищав суверенітет нашої держави, перебуваючи на території Донецької області (селища Широкіне, Водяне, Дебальцеве), був  захисником Донецького аеропорту, нагороджений нагрудним знаком. Після служби в зоні АТО переправляв військову техніку в сектори М та Д

.    За вагомий внесок у виховання та формування справжнього воїна-захисника України Баламута Романа педагогічний колектив Вербівської школи нагороджено грамотою Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» за підписом ТВО начальника інституту полковника А.Г. Кочергіна. Школі в подарунок надано методичну літературу для використання в освітньому процесі.

DSC_0545

DSC_0517

Нікуліна Алла Вікторівна, директор  Вербівської ЗОШ І-ІІІ

Балаклійської районної ради Харківської області

 

.    Нововолинський центр допомоги військовослужбовцям  подарував школі та мамі воїна-захисника,  книгу «Незламні герої»  – незакінчений літопис про колишніх і нинішніх курсантів Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», які героїчно боронили  Україну. У третій частині книги, яка присвячена курсантам інституту, які віддали своє життя за незалежність України, викарбуване ім’я та прізвище і нашого односельця Баламута Романа (30.09.1983-26.08.2015).

DSC_0519

DSC_0541

Мама Романа Баламута Тетяна Миколаївна та його донька Мілана.

.    Тетяна Миколаївна вже ніколи не дочекається сина. Їй доведеться жити з цим болем щодня. І, при всіх намаганнях допомогти    словом чи ділом   ми ніколи не зможемо полегшити її страждання. Це розумів кожен з присутніх у залі.

.    Тиша у залі, серйозні обличчя та  схилені  голівки дітей у пошані перед пам’яттю захисників та визволителів України.

DSC_0512

.     Хвилина мовчання,  червоні гвоздики у руках мами воїна-захисника і такі неслухняні сльози, що обпікають душу, –  це життєвий урок, який вчить бути гідними сучасних героїв України, берегти волю, незалежність держави, поважати свій народ.

DSC_0540 DSC_0544

Оновлено: Лютий 23, 2018