Юрій Щербик презентував свою нову книгу “На лінії невидимих фронтів” у місті Луцьку

Березень 23, 2017

IMG_1534

22-го березня в приміщенні Луцької бібліотеки-філії №10, в переповненому залі відбулося знайомство з новою книгою учасника бойових дій, волонтера, барда, поета Юрія Щербика “На лінії невидимих фронтів“. Книга вийшла з друку 16-го лютого цього року, рівно через рік після презентації у цьому ж залі першої збірки автора “Небо Донбасу“.

Книга видана Нововолинським видавництвом ВКФ “Мрія”. Тематика дуже різноманітна, про що говорять сім нових розділів: «Бути не можу роботом», «З дрібниць складається життя», «Тривожне сьогодення», «Війна проти себе», «Запитання без відповідей», «Варто жити, щоб дню радіти…», «Відповіді без запитань» і звичайно краще з попередньої збірки з доповненням віршів написаних в Гранітному Донецької області «Часточки Неба Донбасу». Це книга про фронти на Сході, фронти на  Заході, фронти на Волині, фронти у кожного із нас,невидимі фронти зовнішні та внутрішні. У Нововолинську автора вважають нововолинцем, у Луцьку – лучанином. Так сталося, що дуже шанований серед волонтерів волонтер з 14-го року Марія Іванівна Щербик, мама Юрія, випускниця Нововолинської школи-інтернату. ЇЇ добротою, жертовністю, мудрістю, скромністю, патріотизмом пишаються вже третій рік волонтери Нововолинського центру допомоги військовослужбовцям і ряд Луцьких волонтерських об’єднань. Пані Марія змогла всі ці чесноти передати синові, Юрію Анатолійовичу. Вираз «віддати все і більше за ради рідної землі, за ради перемоги» – це про ВОЛОНТЕРА з Великої букви Марію Щербик. У Нововолинську Юрій відомий як герой-доброволець, УБД, волонтер НЦДВ ОМ 7МБ, член журі Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків “Я І Супер Україна-2016“, член оргкомітету Родинної Ліги Супер UA 16+, волонтер Нововолинського ЦФЗН “Спорт для всіх“, прихильник МО ВГО УНР (перші два автори видавництва ВКФ “Мрія” були співзасновники Нововолинської міської організації Всеукраїнського громадськох організації Українська Народна Рада нововолинець Зосим Колбун “Нововолинськ: історія у національно-демократичному та духовному вимірах (1989-2000 рр.)” та лучанин Ігор Семенюк20 років по тому. Погляд із сьогодення. До 20-ої річниці Народного Руху України”.) і цей список гарних справ можна продовжувати. Вперше дізналися про Юрія-воїна від побратима нововолинця, легендарного Валєри Грозного (Валерія Володимировича Сурового), Мішані (Михайла Батоговського) з селища Благодатне, волонтера, голови ради об’єднання волонтерів НЦДВ – Валерія Курстака. Далі знайомство з воїном-бардом, психологом з гітарою на передовій, далі 3 прапори з Гранітного нововолинцям, вірші у Фейсбуці та 25-го жовтня 2015-го року в Луцьку під час нагородження волонтерів Валерія Курстака, Андрія Гаця, Лариси Тарасюк, відбулося особисте знайомство представників видавництва “ВКФ “Мрія з майбутнім автором книг, з його блогом “Творчий опір національної алкоголізації”

IMG_2185

. В листопаді 2015-го року на другий день після трагедії на Сході (четверо бійців загинули від оковитої зброї) на нараді НЦДВ було прийняте рішення про друк книги-порадника для ЗСУ, книги крику відчаю на антиалкогольну тему. Так Юрій Щербик став одним з авторів (5 – із Волині та 7– зі східної України) упорядкованої волонтером з міста Харків Ніною Немировською книги-порадника «Будьмо здорові! ». Далі, вийшла з друку збірка віршів “Небо Донбасу” і 16-го лютого 2016-го року яблуку ніде було впасти під час презентації першої збірки Юрія Щербика у Луцьку.

Далі буде…

 

Оновлено: Березень 29, 2017