Покрова. Нововолинськ, ч. 5. Солодка несподіванка ювілярам

Листопад 6, 2017

 

IMG_9300

Як легко робити добрі справи, коли любиш свою рідну країну, шануєш її історію. За ініціативою студента Львівського університету імені Івана Франка – Петра Цигана, працівника міжшкільного навчального комбінату – Вадима Карпіни та Михайла Кушнірука – молодого не за віком, а станом душі – у приміщенні координаційної ради РУХУ 15.10.2017-го року вони ж і організували солодкий стіл для ветеранів, членів Нововолинської станиці Братства ОУН-УПА та першорухівців.

На запрошення відгукнулись представники станиці: голова братства – Степан Петрович Пасічник – першорухівець, член парафіяльної ради храму Святої Покрови Божої Матері; активний член МО ВГО УНР – Віталій Олександрович Баглик; першорухівець – Володимир Олександрович Живчук; дочка провідника ОУН-УПА Михайла Кириловича Пилипаса – Ганна Михайлівна Шалина; Степан Михайлович Якобчак та автор відомої у всьому світі «Волиняночки», заслужений діяч культури – Олександр Пилипович Каліщук. Першорухівців представляв один із засновників Народного Руху України на Волині, краєзнавець, відомий в місті дисидент, заступник голови МО ВГО УНР, член ветеранської організації «Злагода» – Зосим Потапович Колбун. Були серед присутніх і ті, які у молодому віці стояли в лавах Української повстанської армії, і молодші за віком, що проходили університети в таборах і на засланні.

Ці поважні люди, які у повсякденному житті може не завжди мають достатньо спілкування із цікавими співрозмовниками саме тут знайшли вдячних слухачів, тож увесь вечір ділились своїми спогадами, розповідали цікаві історії та… співали повстанські пісні…

На завершення зустріч від імені організаторів Петро Циган подякував ветеранам і запропонував такі зібрання зробити традиційними.

Торбинка із солодощами з собою – щоб і вдома життя героїв було трішки солодшим!

IMG_9294 IMG_9297 IMG_9301 IMG_9305 IMG_9309

Каліщук Олександр Пилипович, колишній в’язень ГУЛАГу, заслужений працівник культури України, член Нововолинської станиці Братства ОУН-УПА

IMG_9310

Пасічник Степан Петрович, репресований, голова Нововолинської станиці Братства ОУН-УПА

IMG_9311

Якобчак Степан Михайлович, репресований, зв’язковий УПА  член ради Нововолинської станиці Братства вояків ОУН-УПА

IMG_9321 IMG_9322 IMG_9331 IMG_9332

Шалина Галина Михайлівна, репресована,  член Нововолинської станиці Братства вояків ОУН-УПАIMG_9337

Баглик Віталій Олександрович,член ради Нововолинської станиці Братства вояків ОУН-УПА,

IMG_9341

Живчук Володимир Олександрович, ветеран УПА, член Нововолинської станиці Братства вояків ОУН-УПА

IMG_9343 IMG_9355 IMG_9367 IMG_9372

Оновлено: Листопад 6, 2017