Роботи на конкурс “Чужих матерів не буває – 2014” м.Володимир-Волинський

Травень 5, 2014

Конкурс «Чужих матерів не буває – 2014»
м.Володимир-Волинський

***

Мама… Зазвичай це перше слово, яке чітко вимовляє малюк. Два простеньких склади, але скільки життя, любові, теплих спогадів та ще багато чого приємного несуть вони, прозвучавши з будь-чиїх вуст.
«Чужих матерів не буває». Справді ж, як показує життєвий досвід, ці слова є істинними. Я, чомусь, не впевнений, що мені потрібно «дякувати» одній мамі. Це несправедливо по відношенню до будь-якої іншої матері, яка випадково можна це прочитати.
Знаєте, я вважаю цю замітку найменшим, що я, тут та зараз, можу зробити. «Слова – пісок, справи – камінь.» Просто, коли пишеш на дану тему, то в один незначний момент ти починаєш розуміти те, що все це пусте. Я, звичайно ж, несу доземний поклін кожній «Матері» з великої літери, але це все слова…Слова, які так і залишаться словами, піском пустельним. Ні, я не погоджуюсь! Хочу тільки одного. Якщо хоча б хтось, хто це читає, зробить те, що я, Вас, тут попрошу, то я повірю в силу слова і просто знищу всі свої сумніви щодо того, що я писав вище. Так от: не потрібно гучних слів, які линуть на весь світ; не потрібно найкращих у світі подарунків та догоджань. Прошу одне і моя совість буде чистою: обійміть «Її». Вона все зрозуміє…

Богдан Опанасенко, 11-А клас, ЗОШ№ 5, м. Володимир-Волинський

***

Мама – це вічність життя. Саме вона щоднини і щогодини дарує лагідні слова, боронить нас від усіх бід. Материнське серце здатне пройматися болем дитини, журитися і радати за долю дітей. Першою людиною, яка схиляється над колискою немавляти – є мама. «Мама» – це слово, яке найчастіше повторює людина в хвилини горя.
Мені здається, що кожна ненька є символом чогось приємного та світлого. На мою думку цих слів заслуговує кожна мама, але я зупинюся на одній.
Кожного ранку , виходячи з свого підїзду, я бачу молоду маму з дитинкою на руках. Ця жінка забрала дівчинку з дитячого будинку. Проходячи мимо них, я розумію, що не кожен здатен на такий відповідальний крок. Я хочу подякува їй , бо таких як вона дуже мало . Я вважаю, що всі гідні гарних слів, але такі як вона заслуговують на них найбільше . Ці рядки я хотіла б присвятити тій молодій мамі.

Не бывает чужих матерей.
Необъятно их доброе сердце…

Александр Анфилатов.

Отже, мати любить свою дитину , завжди розуміє її , подасть руку допомоги , розділить її радість і смуток. Мама – найдорожче слово в світі. Де б ти не був, що б ти не робив, вона назавжди освітить твій шлях ніжним серцем, відданим тобі. Але чужих матерів не буває, тому материнське серце любить всіх діточок.

Духницька Наталія 7-В клас, м.Володимир-Волинський, НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№3-ліцей»

***

Оновлено: Липень 25, 2015